• Verscheurd en toch verbonden

  9 juli 2021

  De afgelopen tijd heeft in het teken gestaan van wat we allemaal niet mochten en konden doen. Ik ben opnieuw na gaan denken over wie ik ben en wil zijn. 

  Ik ben niet wat ik doe, maar ik wil gewoon zijn.

  hoe moeilijk is dat...

  Ik werk in de zorg als teamleider in de facilitaire dienst en het afgelopen 1 1/2 jaar was het heel druk en hectisch met alles wat speelde rondom het virus. Mijn voornemen om minder te doen en er meer te zijn, was bijna niet te doen. Toch heb ik geprobeert er te zijn voor mijn team, los te laten waar ik geen invloed op had en te accepteren dat dit het was. Voor veel mensen waren er weinig contacten mogelijk, gelukkig had ik deze volop in mijn werk, met de bewoners die hun familie zo misten, met collega's het samen vechten tegen het virus gevoel. 

  In mijn hoofd weinig rust voor creativiteit, maar toch is het gelukt om 2 mooie werken te creeeren die te maken hebben met deze tijd. Verscheurd, maar ook verbonden is het thema van deze werken. Ik ben eigenlijk best trots op het resultaat. Ik zal ze toevoegen aan mijn galerij.

  groetjes

  Gerlina 

  Lees meer >> | 117 keer bekeken

 • Wat er gaande is januari 2020

  25 januari 2020

  We zijn druk bezig geweest met onze onderneming "Eigenwijze  creaties". Na het volgen van een studie dag bij de "Power Academie", gerund door 2 power vrouwen waren we weer helemaal enthousiast en vol goede ideeen. We hebben  onze website aaangepast en onze visie en missie opnieuw geformuleerd. Mooi om te merken dat die in al die jaren nog hetzelfde is gebleven. We gaan nu alleen nog op de zaterdagen workshops aanbieden. Zodat we ook tijd over houden voor onze eigen creatieve ontwikkeling! We hebben er zin in ( we zijn mijn vriendin Emmy Weide en ondergetekende).

  Verder heb ik weer een kunstwerk af kunnen maken wat lang op mijn hart lag. Het thema is there is a crack in everything; thats were the light come's in. Binnenkort ga ik foto's hiervan maken en deze plaatsen. Het is een groot doek geworden met 3 onderdelen. Ik ben er blij mee...het heeft veel tijd en energie gekost, maar nu mag ik het loslaten.

   

  Lees meer >> | 434 keer bekeken

 • zomaar

  18 november 2018

  Hallo allemaal,

  De laatste maanden heb ik mijzelf uitgedaagd en heb mij ingeschreven voor een kunstroute in Volendam, waar een selektie aan vooraf ging. En ik heb mij opgegeven als kunstenaar voor de Handwerk en Quilt dagen in den Bosch. In den Bosch heb ik ook meegedaan aan de wedstrijd. Wat een uitdagingen!! Het heeft veel energie gekost, maar het heeft mij ook veel gebracht; leuke contacten, heel veel complimenten en bemoedigingen om door te gaan met het maken van kunst.

  In Volendam, heb ik met mijn werk "licht doet zien"de 2e prijs gewonnen, daar ben ik best wel trots op! Ik mocht daar exposeren met heel veel kunstenaars. Mooi dat mijn textiele werk, wat hing tussen alle andere kunst, een mooie 2e prijs mocht winnen. Textiel heeft zo weer een mooi plekje gekregen en doet mee in de kunstwereld. Mooi om te merken.

  In den Bosch was het ook genieten van alle moois. Wat zijn er veel gedreven mensen bezig met kunt en met creativiteit! Zoveel mooie inzendingen voor de wedstrijd.  Ik was trots mijn werk er tussen te zien.

  Wat opviel in den Bosch, is dat iedereen graag wilde voelen en dat ook deed. Ik snap dat de liefhebbers van textiel die neiging hebben, maar doe het niet. Het werk wordt er echt niet mooier van. 

  Ik hoop op leuke reacties en wie weet, schrijf ik de volgende keer meer!!

  Groetjes Gerlina 

  Lees meer >> | 531 keer bekeken