(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Bird dressing with care

Bird dressing with care

2020

Bird party new clothes

Bird making my day

Bird making my day

2020

bird making me happy

Bird on visit

Bird on visit

2020

Bird makes happy, is looking for a friend to play

There's a crack in everything, that's where the light....

There's a crack in everything, that's where the light....

2020

Getroffen door een artikel in de krant over stukgeschoten kunst in Irak. 3 Stenen engelen  beelden, vernietigd. Maar het viel mij op toen ik beter  keek, dat het ook bijzonder mooie en krachtige beelden werden, juist doordat ze stuk geschoten waren. De engelen verloren hun vleugels, maaar niet hun zeggingskracht. De foto'svan de beelden heb ik op textiel verwerkt. Samen met gescheurde, gestempelde en verbrande stoffen maakt het geheel een krachtig beeld wat mij troost en bemoedigd.

Handen van de Vader; zegenend

Handen van de Vader; zegenend

2018

 De zegende handen van de Vader, in het schilderij van Rembrandt "de Verloren zoon", hebben mij geinspireerd om deze werken over de handen van mijn moeder te maken.

Handen van mijn moeder

Handen van mijn moeder

2018

Handen van mijn moeder, kwetsbaar en ook krachtig. De standaard verbeeld de levensmuziek, die zij ons kinderen meegaf. De namen van haar kinderen zijn geborduurd in haar handpalmen en vormen draden naar de tekstrolletjes waarin ze gekend worden. De beschermenden handen er omheen, zijn haar oude, doorleefde handen op 85 jarige leeftijd. Wat hebben die handen veel gegeven; liefde, zorg. Wat hebben ze geboend, gewassen, gewerkt. Die handen vertellen een leven.

Handen van mijn moeder; biddend

Handen van mijn moeder; biddend

2018

De biddende handen van mijn moeder. Het begon met het vinden van haar trouwhandschoenen. Zo mooi kwetsbaar en teer. Hoe anders zijn haar handen nu, n a 7 kinderen te hebben groot gebracht. Die handen vertellen een leven.

Handen van mijn moeder; een geschiedenis

Handen van mijn moeder; een geschiedenis

2018

handen van mijn moeder, vertellen een verhaal

message in a bottle

message in a bottle

2018

bericht in een fles, wat zou ik dat graag willen krijgen een berichtje voor mij persoonlijk, wat aanspoelt op het strand in een fles. Mooie gedachte

sporen van licht, blauw 1

sporen van licht, blauw 1

2018

sporen van licht. ook de goede dingen zijn er, ondanks alle ellende die vaak op ons af komt, is het goed om ook de mooie, lichte dingen te blijven zien.

sporen van licht, blauw 2

sporen van licht, blauw 2

2018

detail van sporen van licht.

sporen van licht, rood 1

sporen van licht, rood 1

2018

Sporen van licht. Ik had het nodig na het maken van de serie "What If", wat gaat over de vluchtelingen problematiek

Sporen van licht; rood 2

Sporen van licht; rood 2

2018

Sporen van licht, ik heb het nodig. Na een aantal werken te hebben gemaakt over de vluchtelingen problematiek, had ik behoefte aan licht. Dat is er ook gelukkig. De goede dingen die gebeuren, de hulp die er wel komt. De mooie initiatieven die er zijn, de mogelijkheden die we wel hebben om goed te doen. Dat heeft dit mij doen komen tot dit werk

Sporen van licht; rood 3

Sporen van licht; rood 3

2018

Sporen van licht. Een lampje gemaakt van textiel en gedroogde bougainville. Licht van hoop.

Wat als...

Wat als...

2018

Vluchtelingen, oorlog, geweld. Wat zou ik doen, als het mij trof, wat zou ik nodig hebben, wie ziet mij. Opbrengst gaat naar stichting bootvluchteling.

Wat als 1

Wat als 1

2018

Vluchtelingen, slachtoffers, we worden er dagelijks mee geconfronteerd. Sommige beelden blijven voor altijd op mijn netvlies. Zoals van dit kind. Onschuldig en zo kwetsbaar. Wat als het onze kinderen waren, wat als ik het was...

Wat als 2

Wat als 2

2018

Wat als het mij zou overkomen, of degene die mij lief zijn. Hoe zou ik dan opgroeien, leven. Wat zou ik nodig hebben. Dit welbekende beeld van Amir, een syrisch jongetje, wat de vlucht overzee niet overleefde en aanspoelde op het Griekse strand, bleef in mijn hoofd zitten. Ik kon er lang niet naar kijken. Het kwam steeds weer in mijn gedachten, ik kon het niet meer loslaten. Nu is hij vereeuwigd, zodat ik, zodat wij, niet vergeten.

Wat als 3

Wat als 3

2018

Wat als het mij zou overkomen, of degene die mij lief zijn. Hoe zou ik dan opgroeien, leven. Wat zou ik nodig hebben. Dit welbekende beeld van een gewond kind, uit Syrie. Ik kon er lang niet naar kijken. Het kwam steeds weer in mijn gedachten, ik kon het niet meer loslaten. Nu is hij vereeuwigd, zodat ik, zodat wij, niet vergeten.

Wat als 4

Wat als 4

2018

Wat als ik zelf in een oorlog groot geworden was, hoe zou mijn leven er dan hebben uitgezien. Was mijn zusje nog in leven, mijn family en vrienden. Had ik moeten vluchten, had ik hulp gekregen. Had ik het overleefd?

Wat als 5; je gewoon gelukkig kon zijn

Wat als 5; je gewoon gelukkig kon zijn

2018

Wat als je gewoon gelukkig kon zijn, met alle dingen om je heen. De moeilijke dingen, de angstige dingen, maar ook de mooie momenten. 

Landschap naar Valerie Leblond

Landschap naar Valerie Leblond

2015

dromerig landschap, naar schilder Valerie Leblond. Ik zou achter die heuvel willen kijken

Franciscus van Assisi

Franciscus van Assisi

2014

Kracht in gebrokenheid, Franciscus legde alle franje af en leefde voor de minder bedeelden en was met hen begaan. De kracht die van hem uitstraalt, raakte mij, de kleuren en de sfeer ook zijn gebed: Lord make me an intrument of yout peace where there is hatred, let me show love, where there is injury, pardon, where there is boubt, faith, where there is despair, hope, where there is darkness, light, and where there is sadness, hope.

Nathalie Talmadge

Nathalie Talmadge

2014

De middelste van de gezusters Talmadge, die dromerige blik inspireerde mij om haar in de stijl van mijn favoriete kunstenaar Gaudi te kleden. De basis is gemaakt van een oud bedgordijn. Ik houd van de geschiedenis van textiel. Het textiel mag zichzelf blijven vormen

Norma Talmadge

Norma Talmadge

2014

Norma Talmadge de oudste zus, gekleed in de stijl van Gaugin. Ze straalt kracht en humor uit. Ik wordt blijals ik naar haar kijk. Ik hoop u ook.

op weg 1

op weg 1

2014

op weg te zijn, genieten van het moment. Niet bezig te zijn met het aankomen maar je overgeven aan het moment. gemaakt van textiel en foto's geprint op textiel. Bewerkt met was om de verstilde en betoverende sfeer vast te leggen.

op weg 2

op weg 2

2014

op weg zijn en daarvan genieten, niet bezig zijn met de bestemming maar genieten van het moment.

Rust in de hectiek 2

Rust in de hectiek 2

2014

gemaakt in een periode van burn-out. Zoekend naar rust, de stiksels vormen de onrustige levenslijnen, de bloemetjes de prikkels die ik krijg en het midden het ultieme rustpunt waar ik naar verlang.

Jezus

Jezus

2012

Jezus; kracht door lijden, door gebrokenheid. jezus durfde zwak te zijn, als een lam gaf hij zich over, voor de mensen en maakte zo hun leven lichter. Bloed moest vloeien, maar het licht breekt door

thuis-1

thuis-1

2012

Deuren in soorten en maten, oud en vergaan en heel luxe. Wat zit er achter deze voordeuren, welke deur biedt een echt thuis... Foto's van deuren gemaakt in Italie, genaaid op geverfde katoen, je kunt achter elke deur kijken... het geheel past in een kaft van handgeschept papier, er hoort een grote sleutel bij, die je toegang verleent tot jouw thuis....

dagboek reizen

dagboek reizen

2011

Losse hoes om dummy. Een boek om lekker in te schrijven, te tekenen en te plakken. Alles wat je meemaakt en tegenkomt in de natuur of in een stad. gemaakt van een foto verwerkt met oude postzegels, stempels en stikwerk op textiel, verstelbare sluiting, zodat er veel materialen in kunnen

dagboek zee

dagboek zee

2011

losse hoes om dummy, een boek om lekker in te schrijven, te tekenen en te plakken. Alles wat je meemaakt en tegenkomt in de natuur, of in een stad. Om altijd bij je te hebben of om kado te geven. Gemaakt van een foto met schelpen, krabbenpootjes en andere materialen. Een uniek geschenk

Maria

Maria

2011

Maria. Kracht in gebrokenheid. Door pijn en moeite heen brengen vrouwen nieuw leven voort. Ze durven kwetsbaar te zijn. Juist in gebrokenheid laten vrouwen hun kracht zien.

zee

zee

2011

De zee, ik ben er dol op. Haar te zien, te ruiken, te proeven en te horen maakt mij gelukkig. boekje van handgeschept papier, met stukjes zee en mijn gedachten erbij. 

levensloop

levensloop

2008

gemaakt na overlijden van mijn vader. Dit stuk gaat over zijn leven, zijn hobby's. Hij gaf het leven door aan mij en aan zijn kleinkinderen. de lappen zijn gescheurd en door elkaar vervlochten. De lijnen lopen niet recht, zoals het leven van mijn vader, wat ook diepe dalen gekent heeft. gemaakt van gescheurd en geverfd katoen, foto's, ansichtkaarten, brieven en allerlei andere materialen.